Nyhedsoversigt

03.12.2020 - Nyheder

Kan et Vessel Management System virkelig tilpasses alle størrelser?

Fem forskellige rederier i vidt forskellige størrelser og segmenter har det seneste kvartal implementeret et Vessel Management System fra SERTICA. Det bekræfter blot, at størrelsen ikke har betydning, når det kommer til SERTICA.

Det er ikke et spørgsmål om størrelsen på din virksomhed, dit rederi eller din flåde. Alle rederier, der anvender SERTICA, har et fælles mål: At opnå høj ydeevne og kvalitet inden for skibsmanagement.

SERTICA er et yderst fleksibelt værktøj både som system og som en komplet løsning med rådgivning og support. Det opfylder både kravene fra mindre skibsoperatører og størrer rederier, som håndterer skibe over hele verden fra adskillige kontorer og datterselskaber.

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic, fortæller: “De seneste 5 nye og meget forskellige kunder har fået mig til at indse, at vi har en meget bred kundedatabase. SERTICA kan virkelig tilpasses alle størrelser af rederier.”

SERTICA er en fordel uanset størrelse

For at opnå succes med at system som SERTCA skal rederierne være forpligtet til høj kvalitet og dokumentation. De skal også afsætte den rette mængde ressourcer til at få opbygget korrekt data og vedligeholde disse.

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic Solutions, fortæller: “Vi har flere eksempler på eksisterende kunder i forskellige størrelser, som alle har haft succes med at implementere SERTICA. Det spænder fra virksomheder med en enkelt super yacht til verdens største bulkskibes rederier.”

Lars Riisberg, CEO hos Logimatic Solutions, tilføjer: “SERTICA passer ikke kun til store og små flåder, men også internationale organisationer som Svitzer, som administrerer mere end 400 slæbebåde fra mere end 80 forskellige kontorer rundt omkring i verden.”

Hvordan kan SERTICA være økonomisk fordelagtigt for et enkelt skib?

SERTICA kan konfigureres som et værktøj til planlægning af asset management og vedligehold, hvis dette er behovet. På et senere tidspunkt kan rederierne tilføje elementer fra andre funktionelle områder af SERTICA.

Hos ASBJØRN A/S indeholder SERTICA systemet Job og Stock Appen, der bruges om bord på skibet, samt Document Management modulet, der anvendes på kontoret.

Roi Magnusen, Meddejer af ASBJØRN A/S og Chef Ingeniør på HG 265 ASBJØRN, fortæller: ”Mit job er at optimere, planlægge og dokumentere vedligehold på HG 265 ASBJØRN for at undgå uforudsete nedbrud. På et enkelt skib behøver jeg ikke hele SERTICA systemet, men kun udvalgte moduler.”

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic Solutions, tilføjer: “Vi oplever ofte at ’less is more’ – specielt under implementeringsfasen. Rederier med en lille flåde har brug for et simpelt, økonomisk og nemt system.”

Hvordan skaleres SERTICA til verdens største rederier?

SERTICA kan skaleres til at levere et komplet flådestyringssystem bestående af en bred vifte af moduler og funktioner, der lever op til selv de mest krævende krav i skibsindustrien. Systemet udvikles løbende i samarbejde med eksisterende kunder.

Euronav, en af de førende uafhængige tankoperatører i verden, bruger alle moduler i SERTICA.

Stefanos Christakis, IT Innovation Manager hos Euronav, forklarer: “Vi har høje forventninger til vores Safety Management System, da det er afgørende for en sikker drift. Med fokus på kvalitet, sikkerhed og innovation har vi brug for et system som SERTICA, som udvikler sig i samme tempo, som vi gør.”

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic Solutions, fortæller: “Mens en virksomhed som ASBJØRN A/S måske kun har brug for en lille brøkdel af, hvad SERTICA kan, så har en virksomhed som Euronav fordel af at anvende systemets fulde funktionalitet.”

Men hvad er fuld funktionalitet i SERTICA? Det varierer fra Dry-Dock til Document Management og fra OPEX reportering til pre-vetting inspektioner.

Det inkluderer både planlagt vedligehold, centraliseret indkøb, logistik og spedition, budgettering, godkendelser samt dokumentation af overholdelse af klasse og IMO-operationer.

Det inkluderer også certifikater, ISM-, SMS- og QA-system, IHM relaterede opgaver, risikovurdering, vidensdeling og kommunikation på tværs af fartøjstyper og flåde.

Du får et centralt bibliotek til informationer med track and trace af al data inklusiv change og audit logs. Derudover kan du tilføje et Analytics værktøj til rapporter og KPI’er.

Skalérbar Support

SERTICA kan skaleres, så det passer til ethvert rederis behov, hvilket også gælder vores support. Vi har designet en yderst fleksibel support, der passer til enhver form for flåde, fartøj og organisation.

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic Solutions, fortæller: “Vores support må ikke forveksles med kun at være en hotline support – selvom vi selvfølgelig også tilbyder dette. Vi yder support indenfor kvalificeret projektrådgivning, løbende rådgivning, rådgivning til den bedste træning, service til implementering, roll-out assistance og forslag til, hvordan I kan minimere administration og reducere omkosninger. Vi taler det maritime sprog.”

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic Solutions, fortsætter: “Det varierer, hvor meget rederier vil outsource i forhold til Fleet Management. Nogle foretrækker at gøre det hele selv, og så træner vi dem til at kunne klare sig selv. Andre foretrækker, at vi tager os af implementering, strukturering, roll-out og træning af besætningen.”