Nyhedsoversigt

28.01.2021 - Nyheder

Cadeler har en klar mission om at digitalisere interne administrative processer.

Cadeler selects Sertica Fleet Management Software

Cadeler har for nyligt investeret i en ny kran for at imødekomme efterspørgslen på offshore vind-markedet i fremtiden. Organisationen ser nu indad for at optimere sine vedligeholds, indkøbs- og sikkerhedsprocesser i et nyt flådestyringssystem.

Investeringen i SERTICA er mere end blot implementering af ny software – Cadeler bevæger sig i en retning af mere digitaliserede processer for at reducere tidsforbruget på administrative opgaver med henblik på, at frigøre medarbejderne således de kan fokusere på værdiskabende opgaver.

Peter Sundell, Indkøbschef hos Cadeler, fortæller: ”En af grundene til vi har valgt SERTICA som vores hovedsystem er, at vi ønsker et fleksibelt, stabilt og moderne system, der kan støtte os i optimeringen af vores interne processer.”

Med implementeringen af et flådestyringssystem har Cadeler desuden valgt at investere i udvidet træning og workshop for at sikre, at systemet benyttes på den bedst mulige måde.

Peter Sundell forklarer: “Med Logimatics omfattende erfaring med processerne relateret til indkøb, vedligehold og HQSE i den maritime branche, ser vi frem til et tæt samarbejde under implementeringen for at sikre den bedst mulige overgang.”

Jens Ipsen, Projektleder hos Logimatic, tilføjer: ”Dette projekt er interessant, da en lang række eksperter fra både Cadeler og SERTICA er involverede. Når man påbegynder ændringen af interne processer, er det vigtigt, at alle relevante parter involveres samt at der opnås enighed omkring de bedst mulige løsninger, inden vi begynder at opbygge data.”

Jesper Achard Henriksen, Customer Success Manager hos Logimatic, er en af de eksperter, der er involveret i projektet. Normalvis involveres han først senere i processen, men som marineingeniør og ekspert i SERTICA, kan han bidrage med den nødvendige rådgivning og dermed sikre en hurtig overgang til interne digitaliserede processer.

Peter Sundell ser frem til at starte projektet og er især begejstret for at introducere automatiserede processer i forhold til fakturering og lagerstyring. Han fortæller yderligere: ”Systemet vil give os gennemsigtighed og synergi på tværs af afdelinger – både på kontoret såvel som ombord på vores skibe. Evnen til at kombinere data fra SERTICA med andre systemer vil være et stærkt aktiv i vores forretning i forhold til strategiske beslutninger, der skal understøtte vores vækst.”

Fakta om Cadeler

 • Hovedleverandør indenfor offshore vindindustrien til installationstjenester, drift og vedligehold
 • Dansk virksomhed noteret på Oslo Børs (CADLR)
 • Leverer marine- og ingeniøraktiviteter til offshore vindindustrien med stærkt fokus på sikkerhed og miljø
 • Med den nye investering i nye kraner samt installationen af større vindmøller sikrer Cadeler sin ledende markedsposition

Fakta om Logimatic

 • Dansk virksomhed grundlagt i 1987
 • 120 medarbejdere i Danmark, Chile og Singapore
 • Specialiseret indenfor maritim automation og softwareudvikling, integration og migration
 • DNV-certificeret i henhold til DS/EN ISO 9001:2015 siden 1998

Fakta om SERTICA

 • Fleet Management System lanceret i 1991
 • Anvendt af rederier over hele verden på 1400 skibe
 • Optimerer ydeevne indenfor vedligehold, indkøb og HSQE
 • Reducerer driftsomkostninger gennem effektive og digitaliserede arbejdsgange