Nyhedsoversigt

26.08.2021 - Nyheder

SERTICA er med ombord på det mest klimasmarte passagerskib

Viking Line

Finske Viking Line er i gang med at implementere et nyt Fleet Management System på deres nybyggede færge Viking Glory, som har sin jomfrurejse i 2022. Viking Glory forbruger op til 10% mindre brændstof end verdens mest miljøvenlige passagerskib.

Viking Line har købt løsningen SERTICA, som bliver implementeret på deres seks eksisterende skibe og den helt nye Viking Glory.

Jonas Rosenqvist, Technical Superintendent hos Viking Line, fortæller: ”Vi glæder os til at komme i gang med SERTICA. Jeg tror, at appen får stor indflydelse på vores daglige drift, da den kan hjælpe os med vedligehold og i forbindelse med eftersyn. I sidste ende vil det betyde forbedret sikkerhed og komfort for vores kunder.”

Jonas fortsætter: ”Vi har formået at rense og migrere vores eksisterende data, og nu er vi i gang med at finde ud af, hvordan vi kan inkorporere det nye skib i vores nuværende datastruktur.”

”Det er vigtigt, at datastrukturen på det nye skib stemmer overens med strukturen på resten af flåden. Det gør det lettere for både ledelsen og besætningen. Men vi har også enkelte idéer til, hvordan Viking Line kan optimere data og få maksimalt udbytte af deres Fleet Management System,” tilføjer Søren Holmstoel, Project Manager hos Logimatic.

Viking Line implementerer et Fleet Management System med vedligehold, indkøb, sikkerhed og apps. Martech Systems hjælper med at opbygge den nye data om Viking Glory, hvilket fremskynder processen markant.

Den LNG-drevne Viking Glory bliver den første cruisefærge i verdenen, som bruger ABB’s Azipod® elektrisk fremdrift – et system, der ved navigering af skibet vil spare både tid og energi. Forbruget af brændstof er blevet optimeret endnu mere takket være de spritnye multi-brændstof-motorer fra Wärtsilä. Desuden gør andre svenske og finske opfindelser det muligt at konvertere både overskudsvarme fra fartøjets motor og overskydende energi fra nedkøling af flydende naturgas til elektricitet.

Om Viking Line

  • Betjener den nordlige del af Østersøen med flere ruter mellem Sverige, Estland og Finland.
  • Tilbyder ydelser til passagerer, fritidsinteresser og transport af last på deres skibe Gabriella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS og Viking Grace (verdenens første LNG-drevne færge)
  • Beskæftiger ca. 3.000 mennesker og har hovedkvarter i Finland
  • Mere information: www.vikingline.com