Nyhedsoversigt

09.05.2016 - Nyheder

Nyt samarbejde gør det enklere for skibsredere at optimere driften

Samarbejdet mellem softwareproducenten Logimatic og rådgivningsvirksomheden FORCE Technology har resulteret i et multifunktionelt softwaresystem, der kan skabe store resultater for søfolk.

Sidste år lancerede Logimatic ’Sertica Performance’, som en del af software systemet ’Sertica Fleet Management’. ’Sertica Performance’ monitorerer og analyserer faktorer, der påvirker et skibs brændstofforbrug.

Samarbejdet med FORCE Technology omfatter en integration af skibsperformance overvågnings-systemet ’SeaTrend’ i Sertica Performance’. Derved opnår brugerne det fulde udbytte af ’Sertica Performance’, idet de nu også kan overvåge og analysere eksterne faktorer, som påvirker skibets drift og effektivitet, såsom vanddybde, bølgehøjde samt vindstyrke og retning.

Allan Rasmussen, senior konsulent hos Logimatic udtaler: ”Vi ser samarbejdet med FORCE Technology som en oplagt mulighed for at tilbyde vores kunder en ekstra funktionalitet til deres performance beregninger. Jeg er overbevist om, at dette samarbejde vil komme alle parter til gode. ”


Automatisk performanceovervågning

Det er ikke noget nyt, at maritime virksomheder har fokus på brændstofforbruget. Men alle skibe er forskellige, og detaljer som skrogtype og maskineri er afgørende parametre, når potentialet for brændstofbesparelser og optimeret ydeevne skal identificeres. Derfor er samspillet mellem ’Sertica Performance’ og ’SeaTrend’ oplagt, idet brugerne får et system, der monitorerer og analyserer alle de faktorer, der påvirker et skibs performance.

Muligheden for at sammenholde f.eks. øget brændstofforbrug eller forringet performance med vedligeholdelsesdata er unik i branchen. Kunden har mulighed for selv at definere, hvilke KPI’er der skal måles på og sætte dette op i dynamiske dashboards i Sertica, hvor korrelationen til resultaterne fra ’SeaTrend’ analyseres.

Skibsredere, chartrere og shippingvirksomheder kan derved optimere deres brændstofforbrug såvel som deres daglige operationer ombord på skibet. Den daglige overvågning af hele skibets brændstofforbrug giver et overblik over hver enkelt motors eller aggregats forbrug, og giver operatøren mulighed for at handle i tide ved eventuelle afvigelser fra normalen.

”Det handler om gøre brugerne opmærksomme på skibets energiforbrug, så de slipper for unødige omkostninger og CO2 udledninger, ” fortæller Søren Hattel, Teamleder hos FORCE Technology.


Lille ændring – store resultater

Brugere af ’Sertica Performance’ skal ikke have installeret et nyt program, men vil nemt kunne tilkøbe ’SeaTrend’ funktionen ved at henvende sig til Logimatic. Herfra fungerer programmet som en plug and play løsning, hvor brugerne ikke skal foretage sig andet end at forholde sig til de daglige driftanalyser, de modtager.

”Både Sertica Performance’ og ’SeaTrend’ er anerkendte programmer blandt søfolk. Derfor glæder det os at kunne tilbyde brugerne en fuldendt pakke”, slutter Mikkel Tolstrup, salgschef hos FORCE Technology.

Logimatic er softwarevirksomheden bag Sertica. Vi har mere en 30 års global erfaring inden for salg, implementation og support af in-house software løsninger. Sertica er en softwareløsning til vedligehold, performance, indkøb og HSQE. Løsningen tilbyder optimering af omkostninger, forbedret kommunikation, reduktion af manuelle processer og øget tilgængelighed af information. Vores omfattende erfaring er opbygget gennem utallige implementeringer af softwareløsninger over hele verden. Det har givet os en unik viden og gør os til mere end blot en systemleverandør.

Læs mere om Sertica Performance her: http://www.sertica.dk/produkt/performance og følg os på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/logimatic

FORCE Technology er virksomheden bag SeaTrend. Vi har mere end 50 års erfaring med hydro- og aerodynamiske ingeniøropgaver og er anerkendt som et af verdens førende testcentre indenfor hydro- og aerodynamik samt maritim simulering. Vores dygtige medarbejdere anvender vores højteknologiske faciliteter og numeriske simuleringer til at løse selv de mest udfordrende maritime opgaver.

Læs mere om SeaTrend her: http://forcetechnology.com/da/om-force-technology/nyheder/new-features-to-our-vessel-performance-monitoring-tool og følg os på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/force-technology?trk=company_logo

Kontakt:
Logimatic – Sertica
Sofiendalsvej 5B
DK-9200 Aalborg

+45 9634 7000
sertica@logimatic.com