Nyhedsoversigt

02.04.2019 - Presse

Planlagt vedligehold er inkluderet i det nybyggede skib fra Austal Ships

Den australske skibsværft Austal Ships Pty Ltd. implementerer SERTICA Maintenance for at strukturere og optimere vedligeholdsaktiviteterne ombord på det nybyggede skib.

Den nye konstruktion er en 109 meter højhastighedsbil- og passagerfærge til Fjord Line. Med en længde på over 100 m bliver den aluminiumsbyggede katamaranfærge den ottende største erhvervsmæssige højhastighedsfærge, som er bygget af den australske skibsbygger Austal Ships. Færgen kommer til at kunne transportere 1200 passagerer med en fart på op til 40 knob og inkluderer virksomhedens største køretøjstransporterende kapacitet nogensinde; med en bredde på 30,5 meter gør det færgen i stand til at transportere 404 biler på tværs af to dæk.

Det nye skib omfatter adskillelige innovative designs, som øger driftsydelsen og passagerkomforten. Blandt de innovative designs er der inkluderet et optimeret skibsskrog for at mindske brændstofforbruget samt mængden af kølvandsbølger under driften på Skagerrakhavet mellem Hirtshals i Danmark og Kristiansand i Norge.

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos Logimatic siger: ”Vi er glade for at se, at den famøse ”Bloody-Hell-faktor” (Bloody hell, vi glemte alt om et planlagt vedligeholdssystem) er et udtryk fra fortiden. Shippingvirksomheder har et større fokus på data, overensstemmelse mellem informationer, processer og at det enkelte skib skal være i stand til hurtigere at blive en integreret del af den eksisterende flåde. SERTICA er en del af hvordan de tænker. Derfor bør SERTICA også blive en naturlig del af at konstruere nye skibe.”

Fjord Line inkluderer dataopsætningen i den eksisterende SERTICA Fleet Management løsning, hvilket gør implementeringen relativt nem.

Morten Larsen, Projektchef hos Fjord Line siger: ”Siden vi indledte vores partnerskab med Logimatic tilbage i 2012, har vi fået et værktøj til ikke blot at reducere vores overordnede tekniske vedligeholdsudgifter, men også til at kontrollere vores dokninger, reservedele og indkøb gennem både Fleet Management og ombord på skibene. Vi ser frem til at starte op på et nyt skib med SERTICA som en af vores hovedleverandører.”

Skibet er planlagt til at blive leveret i februar 2020 og bliver sat i drift i april 2020.

Om Fjord Line
Fjord Line blev grundlagt i 1993 og er i dag Norges næststørste færgerederi i international passager- og godstrafik mellem Danmark, Norge og Sverige med en markedsandel på 20 %. Fjord Lines fire skibe opererer på fem færgeruter mellem Danmark, Norge og Sverige. Udover passagertrafik tilbyder de også fragt af erhvervskøretøjer og varer.

Om Logimatic
Logimatic er virksomheden bag SERTICA. Med sine mere end 100 medarbejdere, har Logimatic mere end 30 års global erfaring i udvikling og implementering af Fleet management software. Der gives professionel support til kunder over hele verden fra kontorerne i Danmark og Singapore. Løsningerne er nicheprodukter med et centralt fokus på altid at øge vores kunders konkurrenceevne med optimeret vedligehold.