Nyhedsoversigt

29.05.2018 - Presse

Effektivisér den menneskelige performance og tag sikkerheden ombord til næste niveau

Ved at kombinere SERTICA og SAFETY DELTA tilbyder RINA Digital Solutions og GREEN-JAKOBSEN nu rederierne den perfekte kombination af et sikkerhedsstyringssystem og høj maritim sikkerhedsperformance.

Sikkerhed er kulturelt betinget og opfattes derfor forskelligt afhængigt af hvor i verden man befinder sig. Selv inden for samme organisation kan man opleve, at opfattelsen af sikkerhed afviger fra én medarbejder til en anden. Når der implementeres et softwaresystem for at sikre høj sikkerhed, er det derfor ekstremt vigtigt, at også mennesker og processer tages op til overvejelse.

SERTICA er et management system, som sikrer en høj kvalitet og holder rederiet i overensstemmelse med alle relevante regler og regulativer. Ved at rapportere begivenheder som near-misses og uheld bliver det muligt, at forbedre og vurdere risici mere effektivt i fremtiden. Det er dog yderst vigtigt, at det rigtige mindset for sikkerhed implementeres.

Erik Green, Ejer og Administrerende Direktør hos GREEN-JAKOBSEN siger, “Rederierne efterspørger verifikation, dokumentation og at være i overensstemmelse med reglerne, men løsningen er ikke kun at købe et softwaresystem. Man skal uddanne og indføre den rigtige ånd, et sikkerhedsmindset kan man kalde det, for at sikre, at man får mest mulig værdi ud af et sådant system. Det er vi, hos GREEN-JAKOBSEN, specialiseret i. Vi hjælper rederierne med at styrke sikkerhedskulturen, drive, dyrke og udvikle den menneskelige performance og gøre ledelsen i stand til at tage føringen og få de ansatte til at følge dem.”

Hans Chr. Jensen, Salgschef hos RINA Digital Solutions tilføjer, “Partnerskabet med GREEN-JAKOBSEN er en unik mulighed for både vores nuværende og fremtidige kunder for at sikre, at arbejdet med SERTICA er i tråd med ledelsens ønsker og mål. Vi ser ofte, at ledelsen fastsætter specifikke sikkerhedsprocedurer og regler, men på grund af forskellige sikkerhedshensyn udføres opgaven ofte forskelligt fra person til person. GREEN-JAKOBSEN sikrer, at reglerne er korrekt forbundet med de mennesker, som udfører de forskellige opgaver, og at reglerne forstås på samme måde på tværs af hele organisation.”

Man kan kalde SERTICA det grundlæggende værktøj som tilføjer struktur, dokumentation, regler og KPI’er til din virksomhed. GREEN-JAKOBSEN sikrer optimale processer og mindset i forhold til at opnå en højere sikkerhed.

Måling af sikkerhedsperformance er blevet et salgsparameter hos UltraShip

Sikkerhed er vigtigt hos Danske UltraShip, som selv bruger ordet ‘safety’ som et af ​​virksomhedens interne værdier. Det er lykkedes dem at tage sikkerhedsstyring til det næste niveau ved at kombinere SERTICA og SAFETY DELTA. Virksomheden har 21 skibe med SERTICA implementeret og mere end 500 besætningsmedlemmer med adgang til systemet.

I samarbejdet med GREEN-JAKOBSEN har UltraShip udarbejdet en sikkerhedsvision med fokus på at opbygge medarbejdernes opmærksomhed på sikkerhed. Dette betyder, at sikkerhedsadfærd udvikles og diskuteres internt, hvilket sikrer, at alle medarbejdere anvender sikkerhedsstyringssystemet på den måde det er tiltænkt.

Søren Vest, General Manager and Head of Marine Standards hos UltraShip forklarer, “Vi har defineret et ønske om en sikkerhedsadfærd med klare forventninger og et fælles sprog blandt vores besætningsmedlemmer og de ansatte på kontorerne. Det integrerede styringssystem håndteres i SERTICA, som understøtter alle vores arbejdsprocesser, både for sikkerhed og generelt. Ved at bruge moduler som Inspection, Reporting, Activities og Events, støtter vi de mål, der er beskrevet i vores virksomheds sikkerhedsstandarder.”

Kvalitative data er yderst vigtige for UltraShip, hvilket betyder at de kun indtaster relevante data i SERTICA. Dette omfatter håndbøger, manualer, planer for affaldshåndtering m.m. Søren Vest uddyber, “GREEN-JAKOBSEN hjælper os med at beslutte, hvilke data skal i vores sikkerhedsstyringssystem – de er virkelig eksperter på dette område. De hjælper os med at uddanne vores ansatte i den sikkerhedskultur vi har og sikrer, at vi får det bedst mulige resultat ud af SERTICA. “Han fortsætter,” Hos UltraShip har vi en god idé om hvad der skal i systemet. Ved at kombinere dette med den ekspertviden vi får fra GREEN-JAKOBSEN og et fleksibelt system, har vi et solidt værktøj, som hjælper os med at nå virksomhedens overordnede mål. “

SERTICA er et værktøj, som kan tilpasses ethvert rederi, da det har en fleksibel struktur. Hans Chr. Jensen fortæller, “Vi hjælper rederierne med strukturering og implementering af data, men GREEN-JAKOBSEN tager det et skridt videre ved faktisk at måle på sikkerheden og de forbedringer som finder sted.” Dette har vist sig at være et vigtigt salgsparameter. Søren Vest tilføjer, “Af indlysende grunde fokuserer olieselskaberne på sikkerhed. Det faktum, at vi kan måle på vores sikkerhed, og ikke kun tale om det, er derfor tiltalende. Vores LTI er faldet fra ti til tre, hvilket viser, at vores sikkerhedskultur virker.”

Når man beskæftiger sig med sikkerhed, har man også med mennesker at gøre. Dette kan være udfordrende, specielt når man indfører et nyt system eller nye procedurer. Søren Vest siger, “Vi mener, at god sikkerhed er en god forretning. Compliance er en nødvendighed, men det er ikke nok. Vi fokuserer på at udvikle mennesker med intern uddannelse. Dette er afgørende i definitionen af en sikkerhedskultur – et system i sig selv kan ikke opnå dette.”

Om UltraShip
UltraShip ApS er et Ship Management selskab som varetager bemanding og teknisk management af Ultragas og Ultrabulk skibe. Virksomheden administrerer en flåde på 19 LPG-tankskibe til Ultragas og 3 Ultrabulk tankskibe til Ultrabulk – med flere på vej i 2018. UltraShip ejes af Ultragas, en globalt anerkendt ejer og operatør af gastankskibe og servicerer kunder i regionale og internationale farvande. Selskabet driver en flåde på 19 LPG tankskibe og lasten består af raffinerede olieprodukter og petrokemiske gasser, herunder ethylen. UltraShip er en del af den chilenske UltraNav Group og har kontor i Gentofte, Danmark.

Søren Vest
General Manager and Head of Marine Standards
+45 3038 5279
soeren.vest@ultraship.dk

Om GREEN-JAKOBSEN
GREEN-JAKOBSEN er højt-specialiseret inden for sikkerhed, ledelse og HR i det maritime erhvervssegment. GREEN-JAKOBSENs konsulenter designer og støtter de processer, som styrker sikkerhedskulturen. De driver, dyrker og udvikler den menneskelige performance og gøre ledere i stand til at tage føringen og få de ansatte til at følge dem. Udvikling af stærke HR- og sikkerhedspræstationsstrategier er det første skridt i retningen af at nå de ønskede forretningsmål for et rederi.

Erik Green
Ejer og Administrerende Direktør
+45 2946 3595
e.green@green-jakobsen.com

Om SERTICA af RINA

RINA er en italiensk klassifikationsselskab med et globalt netværk med mere end 4.000 dygtige professionelle fordelt på 200 kontorer i 70 lande. Vi opsporer konstant nye teknologier til innovative digitale løsninger, der kan understøtte rederier og fleet managere, når de står over for nye udfordringer. SERTICA er specielt udviklet af it-eksperter som leverer planlagt vedligehold, indkøb og Safety Management til kunder i den maritime sektor.

Hans Chr. Jensen
Salgschef
+45 2445 3438
hans.jensen@rina.org

[1] LTI: KPI der udtrykker antallet af Lost Time Injuries blandt besætningen pr. million eksponeringstimer. Denne KPI udtrykker virksomhedens evne til at sikre besætningens sikkerhed mod skader og dødsfald.